2 oktober 2022

 

Kachel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij betalen vanaf komende maand flink meer voor energie. Natuurlijk bekijken wij ook hoe we kunnen bezuinigen, maar ik denk dat we alle tips inmiddels wel kennen en hebben toegepast, daar waar mogelijk.

Wat ik zelf al wel doe, als het koud is, is bewegen. De afgelopen winters deed ik dit ook regelmatig. Soms had ik zo'n avond dat ik het maar niet warm kreeg. Buiten was het guur en liefst creëerde ik in huis dan een subtropisch klimaat. Maar dan nog had ik het koud. Wat ik dan ging doen was: naar buiten. De kou in, warm aankleden en lekker in beweging. In mijn geval een flinke wandeling.
Want je zet daarmee je interne kacheltje aan. En echt, als je even flink doorstapt, dan krijg je het al snel lekker warm.

Wist je dat als je regelmatig aan krachttraining doet, je bloed beter door je lichaam pompt? En dat je het dan ook makkelijker warm krijgt? Dit komt door aanpassingen aan het cardiovasculaire systeem (daarover een andere keer meer). En bijkomend voordeel natuurlijk: je lichaam wordt sterker en toont mooier en als je je voeding ook goed op de rit hebt, dan val je ook nog af of word je slanker.

Wil je meer informatie over trainen, voeding of gewoon eens binnenkijken in de gym, neem dan gerust contact met mij op.

nynkenijholt-pt.nl

Als je bij ons traint, wij hebben heerlijke warme douches en een infraroodsauna. En die is ook nog eens goed voor je weerstand waardoor virussen minder kans krijgen πŸ˜€.

Voor het trainen in de gym mag je ook contact opnemen met Erna:

ernavansinderenlifestylegym.nl

 

 

 

19 juni 2022

 

Ademhaling

Afgelopen weekend ben ik er even lekker tussenuit geweest. Een weekend even helemaal voor mijzelf. Met een fijne groep mensen.

Ik had dit weekend al een tijd geleden geboekt. De afgelopen periode is er veel veranderd in mijn leven. Dus ik wilde mijzelf even stilzetten. En daarnaast kreeg ik een aantal vragen waar ik heel bewust over na wilde denken.
Er is iets wat ik heb geleerd de afgelopen periode, namelijk dat ik in al mijn keuzes heel dicht bij mijzelf wil blijven. Daar waar ik eerder geneigd was mee te gaan in de stroom (nou ja, niet altijdπŸ˜‰ ), stel ik mijzelf nu de vraag: past dit echt bij mij, bij wie ik ben? Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk om jezelf goed te kennen. En jezelf even flink tegen te komen 😊. En daar kan een weekendje retraite heel helpend bij zijn πŸ™‚.

Dit weekend bestond uit yin yoga, meditaties, wandelen en een ademhalingssessie. En die laatste maakte behoorlijk indruk op mij. In zo’n sessie leer je heel diep te ademen en volledig gebruik te maken van je longcapaciteit. En dat bleek ik nog behoorlijk moeilijk te vinden. Ik ben daar overigens niet uniek in ben. Maar toch, ademhalen is een eerste levensbehoefte.

Tijdens het sporten ben ik heel bewust bezig met ademhalen. Dit helpt mij om goed in mijn ademhaling en goed in mijn lijf te komen. Als personal trainer ondersteun ik jou daar ook bij. Ik leer je hoe je goed kunt ademhalen tijdens de (kracht)training. Dit helpt je tijdens de training, maar ook zeker erbuiten.
Ben je benieuwd wat ik nog meer voor je kan betekenen, kijk dan gerust op mijn site:
nynkenijholt-pt.nl

De foto hieronder heb ik gemaakt dit weekend, terwijl ik heerlijk lag te relaxen in een hangmat.

 

27 mei 2022

En dan ineens... komt alles bij elkaar.
Klaar met de opleidingen, bezig met de site, social media.
En toch nog een paar (mooie πŸ˜‰ ) foto’s maken. Want ja, als ik het web opga, dan doe ik het liever goed.
Ik voelde onzekerheid (kan ik dit echt wel?) en dan weer heel veel enthousiasme.

Even terug in de tijd. Eind lente 2021. Ik worstelde al een tijdje met de vraag hoe ik de komende jaren mijn (werk)leven in wilde vullen. Erna en ik kennen elkaar al heel wat jaren. We hadden het hier samen over en Erna zei: Wil je niet bij mij in de Gym komen werken als personal trainer en coach.
Ik heb daar een avond over nagedacht en de volgende ochtend besloot ik: Ik ga het gewoon doen. Al zeker 10 jaar heb ik het met verschillende mensen gehad over het werken als zelfstandige. Soms lagen er al mooie plannen, maar ik werd steeds weer tegengehouden.
Door mijzelf. Kan ik dit echt wel? Ben ik wel voldoende gekwalificeerd? En dan nog de social media. Iedereen ziet mij straks. Wat zullen ze wel niet van mij vinden. Toch besloot ik dat ik ook dat maar eens aan moest gaan met mijzelf.
En dan lijkt het heel simpel. Je volgt een paar opleidingen, je loopt stage, hebt je eerste klant...
Maar oh, wat ben ik mijzelf tegengekomen. Want wie was Nynke eigenlijk buiten “De Zorg” waar ze al ruim 20 jaar werkt? En opleidingen doen met een zo ander type mens als dat ik normaal gesproken om mij heen heb. Hoe verhoud ik mij daartoe? En hoe blijf ik bij mijzelf?
Kort geleden zei een collega tegen mij: “Nynke, wat ik zo knap vind aan jou, is dat je in al je keuzes trouw blijft aan jezelf” . Wow!
Maar heel eerlijk: Trouw blijven aan mijzelf betekent ook het nemen van heel veel hobbels. Niet altijd meegaan in de flow, maar mijzelf altijd de vragen blijven stellen: Wat vind ik hier zelf van en wat voel ik hierbij. Daarin ben ik dankbaar voor het netwerk wat ik om mij heen heb. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Mensen die mij steunen, soms een schop onder de kont geven πŸ˜‰, mensen die mij weer vragen stellen om te komen tot mijn eigen visie ergens op, of, zoals laatst iemand mij er weer even aan herinnerde: “Blijf bij jezelf” .

En zo start ik. Nog steeds “gewoon” als Nynke. Maar dan in een andere omgeving. En hoop ik, dat ik, gewoon als Nynke, iets voor jou kan betekenen. Want misschien heb jij wel dezelfde hobbels met jezelf te nemen? Misschien sta je op een kruispunt en weet je niet welke afslag je moet nemen? Misschien voel je je ergens ontevreden over? En weet dan, dit gevoel hebben we allemaal wel eens. Soms voor kortere tijd, soms langer. En het is helemaal niet erg om dan hulp te vragen. Sterker nog, het is juist heel knap als je dit kunt. Want net even een andere blik op jouw situatie, iemand die andere vragen stelt. Of iemand die gewoon even dat zetje geeft. Dat kan al een wereld van verschil maken.....

Mocht jij ergens hulp bij nodig hebben of iemand die jou net even andere vragen stelt bij de dilemma’s waar je mee worstelt, kijk dan gerust eens op mijn site:
nynkenijholt-pt.nl